Lego bygger nyt hovedkvarter i Billund

Den kendte danske legetøjskoncern Lego vil opføre et nyt hovedsæde i Billund. Det nye hovedsæde vil være på 52.000 kvadratmeter og er tegnet af arkitektstuen C.F. Møller.

Det nye bygningskompleks forventes at stå færdigt i 2020, mens første fase skal stå færdig i 2018.

- Vi har været heldige og dygtige, at vi er vokset meget i de seneste år. Derfor har vi fået mange nye kollegaer både globalt og her i Billund. Vi blev 250 flere sidste år alene, og derfor er vi vokset ud af vores rammer.

- Derfor sidder vi i alle mulige midlertidige kontorer og lokaler. Derfor skal vi samles i en bygning, siger Claus Flyger Pejstrup, senior vice president i Lego.

De nye lokaler skal danne en ramme om medarbejderne med en stribe atriummer, lyse farver og plads til arbejde og fritidsaktiviteter.

- Vi synes, at bygningen hylder Lego-ideen med sine skæve vinkler og sine Lego-ikoner i strukturen, siger Claus Flyger Pejstrup.

Investeringen i et nyt hovedkvarter er ifølge direktøren "betragtelig".

Lego har over 17.000 medarbejdere verden over, hvoraf 4000 arbejder i Danmark.

Selskabet fortalte i april, at man havde planer om muligvis at investere i nye bygninger og kontorer i Billund. Her understregede administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, at investeringen ville ske i Billund.

- Planerne signalerer klart, at vi fortsat ser Billund som hjertet i vores selskab, sagde han, hvilket onsdag bliver spejlet af Claus Flyger Pejstrup:

- Det har slet ikke været på tale at lægge det andre steder end Billund. Lego og Billund hører sammen, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip