Lego er en bedre investering end guld og aktier

Lego er ikke bare populært legetøj. Det er også en rigtig god investering.

Finansanalytikere ved The Telegraph har regnet ud, at man kan få et større økonomisk udbytte ud af at købe Lego-sæt end ved at investere i guld eller aktier eller have pengene stående på en bankkonto. 

Ser man på tallene over de seneste 15 år, har et Lego-sæt i perfekt stand øget sin værdi med 12 procent hvert år siden årtusindeskiftet. Hvis man har et sæt, der er gået ud af produktion, er værdien steget yderligere, viser analysen.

Sammenligner man med værdien på det britiske aktieindeks FTSE 100 er afkastet i den samme periode kun 4,1 procent.

Også i forhold til guld lader Lego til at være en bedre investering. Folk, der har investeret i metallet, har fået et afkast på 9,6 procent årligt over det seneste halvandet årti. De, der har nøjedes med at sætte pengene i banken, har kun fået 2,8 procent i afkast.

Ifølge Telegraph kan nogle af de Lego-sæt, der engang blev solgt for under 1000 kroner i butikkerne, nu sælges for over det tidobbelte på brugtmarkedet. De højeste priser er for gamle samlinger baseret på film - eksempelvis Star Wars. Også sæt over landemærker - for eksempel Taj Mahal i Indien - kravler også op i pris.

Det største afkast ser ud til at være på et sæt fra 2007, som hedder Café Corner. Sættet inkluderer 2.056 klodser og dele. Det kom på markedet med en pris på cirka 900 kroner. Siden det gik ud af produktionen, er brugtprisen steget til over 20.000 kroner. Det svarer til et afkast på 2.230 procent.

Det er dog kun i tilfælde af, at det samlede sæt har ligget ubrugt i kassen.

Læs også: Dit gamle legetøj er formuer værd: Se, hvor mange penge du kan få for det

Brugt Lego er mindre værdifuldt, men kan stadig indbringe meget mere end originalprisen.

- Det fine er, at alle sæt kommer ud af produktion på et tidspunkt, og flere hundrede gør hvert år, når en film slutter, licensen udløber eller Lego-koncernen ønsker et frisk sortiment, siger Ed Maciorowsci, der er bagmanden bag Lego-hjemmesiden BrickPicker.com.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip