Lego-familien dropper den lokale bank

I flere generationer har Lego-familien Kirk-Kristiansen haft Sydbank som bankforbindelse. Men det er nu slut – familien rykker det meste til Danske Bank, skriver Finanswatch.

Der er fortsat forbindelse mellem Kirk Kristiansen-familien og Sydbank, men omfanget er i dag ikke stort. Derudover har familiens »pengetank« Kirkbi også en relation til Sydbank, men Kirkbi betjener sig i dag primært af store banker som Nordea og Danske Bank, der kan servicere en virksomhed af Legos størrelse.

Tabet af opgaverne for Kirk Kristiansen-familiens medlemmer er ifølge Finanswatch ikke faretruende for Sydbank, men det gør ondt at se en loyal, velhavende og stærk familie rykke til et andet pengeinstitut efter så mange år. Og så oven i købet til et pengeinstitut med rødder i København – meget langt fra Billund.

Forbindelsen til Sydbank går ifølge finanssitet helt tilbage til Ole Kirk Kristiansen, som i 1932 stiftede Lego. Han fik sin første kredit i Vejle Bank, som blev en del af Aktivbanken, som i 1994 blev en del af fusionsbanken Sydbank.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip