Lego-familien kaster over halv milliard i Matas

Kirkbi har købt aktieposten af Svenska M Holding 1 AB og Materialisternes Invest holding ApS til en pris på 130 kroner pr. aktie. Det betyder, at Kirkbi har betalt sammenlagt 583 millioner kroner for aktieposten i materialistkæden.

Den hovedrige pengetank Kirkbi sidder på 75 procent legetøjssuccesen Lego og får dermed tilsvarende andele af Legos gentagende milliardoverskud. Specielt de seneste år er overskuddet svulmet, efter Lego har kunnet lægge det ene rekordregnskab på gaden efter det andet. 

Provenuet fra Lego-resultaterne har Kirkbi Invest A/S blandt andet investeret i en lang række andre selskaber. I 2012 købte Kirkbi eksempelvis aktier i rengøringskoncernen ISS for over 1,1 milliard kroner, og året før blev der investeret stort i Falck.

Aktiesalget til Kirkbi ændrer ikke ved, at både Svenska M Holding 1 AB og Materialisternes Invest Holding ApS begge fortsat er storaktionærer i materialistkæden. De sidder efter aktiesalget på henholdsvis 19,4 og 8,5 procent af aktierne i Matas-kæden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip