Lego-fond køber stor luns af typehuskæmpe

»Huscompagniet er et markedsledende selskab, som har klaret sig rigtig godt igennem den økonomiske krise. Vi ser det som en attraktiv mulighed for at realisere et stabilt afkast med en fornuftig risiko,« udtaler Thomas Lau Schleicher, vice president eller vicedirektør i Kirkbi, til finansavisen.

FSN Capital overtog i 2011 Huscompagniet af kapitalfonden Axcel og holder fast i ejerskabet ved at have en mindre, men bestemmende aktiepost - til gengæld får Kirkbi-konsortiet præferenceaktier, der sikrer førsteret til udbytte.

Som Berlingske Business beskrev i februar, har Huscompagniet nærmest trodset finanskrisen med et bundfrossent nybyggeri af især parcelhuse. På få år er markedsandelen flerdoblet til cirka 30 procent, og i 2012 solgte firmaet 832 huse og fik en omsætning på 1,3 milliarder kroner.

Virksomheden øjner et salg på tre-fire milliarder kroner om nogle år, blandt andet i kraft af øget salg i det nordlige Tyskland og det sydlige Sverige - og med tiden måske også i Norge. Bestyrelsesformand Bo Rygaard varslede over for Berlingske Business et skifte fra »at være et dansk firma til at være en nordeuropæisk spiller«.

Samtidig med fremgangen i omsætning har Huscompagniet formået at tjene penge i en ellers hårdt presset branche - det skyldes ifølge direktør Steffen Baungaard et nøje afstemt koncept, for eksempel bygger firmaet aldrig huse med kældre, fordi det erfaringsmæssigt kan give tekniske problemer. Desuden er samarbejdet med en lang række lokale håndværkere nøje planlagt lang tid frem.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip