Lego skuffer små legetøjbutikker med stop for nye ordrer

Skrevet af admin

12/08/2015

Dagens topnyheder

Den danske legetøjsgigant Lego har angiveligt så travlt, at landets mindre legetøjsbutikker ikke længere kan bestille varer hos virksomheden.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi har dags dato lukket ned for optagelse af yderligere Lego-ordrer for resten af 2015, skrev Lego tirsdag ifølge avisen i en mail til en række mindre butikker, heriblandt Geppels i Odsherred - landets ældste legetøjsbutik.

- Jeg fik beskeden mundtligt først, og i går (tirsdag, red.) kom så mailen. Jeg synes simpelthen ikke, at det er i orden. Det er jo sket mange gange før, siger indehaver Lars Nybjerg til Jyllands-Posten.

Lego forklarer i meddelelsen, at årsagen til beslutningen er travlhed.

- Desværre oplever vi, at efterspørgslen fortsat stiger og nu endeligt overstiger vores evne til at følge med produktionsmæssigt, hedder det ifølge Jyllands-Posten.

Lego vil ikke bekræfte, at firmaet har sendt brevet. Kommunikationschef Charlotte Simonsen medgiver dog, at der er en meget stor efterspørgsel på Lego-produkter for tiden.

Legetøjsbutikkerne fik allerede for et par måneder siden at vide, at de skulle aflevere deres ordrer for resten af året - ikke mindst for julesalget.

Hos Top-Toy, der er en af landets store forhandlere, melder man dog om en god dialog med Lego, og netop forskellen på de små og store butikker er Lars Nybjerg vred over.

- Jeg har en klar formodning om, at de store kæder får før os andre. Vi har oplevet at have lagt ordrer ind i god tid, og så kan vi pludselig ikke få dem alligevel, siger han til avisen.

Lego har de seneste år investeret mange penge i at udvide produktionen. En stor kinesisk fabrik, der er under opførelse, ventes at være i fulde omdrejninger i 2017.

/ritzau/