Legoland gav kæmpe overskud i 2015

Det er gået ualmindeligt godt for Legoland-parkerne verden over. Så godt, at parkerne er den ubestridte øjesten for ejerne, Merlin Entertainment. Det viser selskabets regnskab for 2015, der også beretter, at fire nye Legoland-parker er på vej.

For hele Merlin Entertainment blev 2015 et fladt år, hvor omsætningen landede på 1,3 milliarder pund og resultatet på 180 millioner pund.

- På trods af et udfordrende år leverede vi robuste resultater. Vi ser stadig en stærk udvikling i Legoland-parkerne.

- Men 2015 var et svært år efter ulykken i Alton Towers i sommeren, skriver administrerende direktør Nick Varney.

I juni skete der en voldsom ulykke i en rutsjebane i den britiske forlystelsespark Alton Towers, der endte med, at to teenagere måtte have amputeret benene.

Det fik kunderne til at holde sig væk og i den del af Merlin Entertainment, der dækker parken, faldt omsætningen med 14 procent og resultatet blev halveret.

- Ulykken gav et markant faldende antal besøgende i hovedsæsonen. Effekten var mest følt i Alton Towers, men det skabte også faldende besøgstal i andre forlystelsesparker i Storbritannien, skriver Merlin Entertainment.

De seks Legolandparker omsatte i 2015 for 429 millioner pund eller 4,1 milliarder kroner. Det var en stigning på markant 11,2 procent. Driftsresultatet blev samtidig øget med en femtedel til 146 millioner pund.

- Den stærke udvikling var hovedsageligt drevet af væksten i omsætningen per kunde, hvor vi fik lukket hullet til konkurrenterne i markedet i Nordamerika.

- Samtidig var der færre marketingomkostninger sammenlignet med 2014, hvor Lego-filmen kom ud, skriver Merlin Entertainment i regnskabet.

Med succesen for Legoland vil flere komme til. Merlin Entertainment vil åbne fire nye parker frem mod 2020.

Den første vil åbne i Dubai i 2016, Japan og Korea får hver en i 2017 og 2018 og inden slutningen af 2020, vil selskabet åbne endnu en i Nordamerika eller Kina.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip