Legoland i Storbritannien lukker hotel efter trusler

Storbritanniens Legoland har besluttet at lukke sit hotel den kommende weekend efter at have modtaget trusler fra højreekstremistiske grupper.

Ekstremisterne er tilsyneladende rasende over, at parken har sagt ja til at være vært for en familiedag for muslimer.

Forlystelsesparken og det tilhørende hotel var blevet lejet af en organisation ved navn Den Muslimske Research og Udviklingsfond, og 1000 familier havde planlagt at tilbringe weekenden der.

Men nu har Legoland, der ligger i byen Windsor vest for hovedstaden London, altså valgt at aflyse det private arrangement og lukke hotellet, efter at parkens Facebook-side blev bombarderet med hadefulde beskeder.

- Legoland Windsor-resortet har været nødt til at lukke hotellet lørdag og søndag efter trusler fra højreorienterede grupper, siger en talsmand for Legoland.

- Vores gæsters og personales sikkerhed er nødt til at have førsteprioritet, hvorfor vi har truffet den svære beslutning at lukke hotellet, lyder det fra talsmanden.

Legoland havde i forvejen besluttet sig for at lukke forlystelsesparken for offentligheden den kommende weekend, siger talsmanden. Den vil åbne igen 14. marts.

Inden beslutningen om at aflyse arrangementet var blevet truffet havde en blogger fra den højreekstremistiske gruppe "British National Party" skrevet, at Legoland skulle "skamme sig over sig selv for at bøje sig for disse muslimer".

Legoland siger, at det "beklager dybt" og lover at give pengene retur til gæster med reservationer.

Den Muslimske Research og Udviklingsfond er ledet af Haitham al-Haddad, der af visse aviser er blevet beskrevet som en "ekstremistisk prædikant".

Haddad selv nægter beskyldningerne.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip