Legoland-park nummer ti er på vej i Shanghai

Man behøver ikke længere tage til Billund for at komme i Legoland, fordi der efterhånden er bygget en del kopier af den danske familiepark rundt omkring i verden.

Nu har kineserne også udsigt til at få kortere vej til en af slagsen.

I forbindelse med den kinesiske præsidents besøg i England har selskabet Merlin Entertainments, der driver Legoland-parkerne, indgået en aftale om at bygge et Legoland i nærheden af Shanghai.

Der er ikke sat dato på, hvornår parken skal åbne, men det bliver formentlig først i 2018.

Indtil da må kineserne nøjes med at besøge det Discovery Centre - en mindre, indendørs Lego-attraktion - der efter planen åbner i Shanghai næste år.

Foruden originalen i Billund, der åbnede i 1968, findes der Legoland-parker i London, San Diego, Florida, Tyskland og Malaysia. Derudover er tre parker under opførelse i henholdsvis Dubai, Sydkorea og Japan.

Der fandtes også en Legoland-park i Sierksdorf i det nordlige Tyskland, men den blev solgt tre år efter åbningen i 1973 og er efter en ombygning blevet til Hansa-Park i stedet.

Legoland-parkerne blev i 2005 solgt til kapitalfonden Blackstone for 250 millioner britiske pund og fusioneret med Merlin Entertainments.

Lego-selskabet Kirkbi A/S fik i den forbindelse medejerskab af Merlin Entertainments, og i dag er ejerandelen på knap 30 procent.

Så selv om Lego altså ikke direkte er involveret i driften af parkerne, så ryger en del af overskuddet i Merlin altså til Danmark alligevel.

Merlin Entertainments omsatte sidste år for 1,249 milliarder pund (12,7 milliarder kroner) og leverede et nettoresultat på 162 millioner pund (1,6 milliarder kroner).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip