Legoland søger 400 sæsonarbejdere

Legolands sæson 2014 nærmer sig og nu skal der findes 400 nye sæsonarbejdere.

Derfor afholder park og hotel traditionen tro deres egen jobmesse den 24.-25. januar, hvor alle interesserede kan få lov at snuse til, hvad det vil sige at være billetsælger, kontrollør, pizzabager, viking eller receptionist i Legoland og hilse på en måske kommende arbejdsgiver, fortæller HR chef, Bente Noringriis.

- Legoland parken er jo en ret atypisk arbejdsplads, i og med at vi kun holder sæsonåbent. Hvert år skal vi derfor ansætte en masse dygtige kollegaer på én gang, og her er jobdagene en god mulighed for arbejdsgivere og ansøgere til at få hilst på hinanden og mærke efter, om kemien er god. Og så skulle jobmessen også gerne gøre de fremmødte klogere på, hvad de enkelte job indebærer.

Ansættelser gavner hele regionen

Jobdagene er en vigtig begivenhed for Legoland, men de har også stor betydning for turismen i Syddanmark.

Når parken slår dørene op den 5. april, vil tyskere, svenskere, nordmænd, hollændere, finner og sågar russere og polakker nemlig valfarte til netop denne plet på danmarkskortet for at besøge parken, der er bygget af mere end 60 millioner Legoklodser - og det er til glæde for hele regionen, mener Bente Noringriis.

Børnene er heltene

Jobdagene er blot første skridt i et længere ansættelsesforløb. Efterfølgende venter der de nye medarbejdere en grundig oplæring i blandt andet sikkerhed og god gæsteservice. Og her spiller børnene en helt særlig rolle.

- Oplevelsen i Legoland er på børnenes præmisser. Derfor er det vigtigt, at det falder vores medarbejdere helt naturligt at tage en rask fægtekamp med børnene eller sætte sig ned på knæ og tale med dem i et sprog, de forstår, siger Bente Noringriis.

Ud over de 400 nye ansatte trækker 900 sæsonmedarbejdere - unge som gamle - fra tidligere sæsoner i uniformerne igen.

Dagens Gossip