Legoland støtter Scientology med stor donation til juleshow

Donationen til den religiøse bevægelse blev offentliggjort mandag aften, da LEGOLAND i Californien skrev på Twiter, at de gav 10.000 dollars til organisationen Youth for Human Rights International (YHRI).

Den amerikanske skuespillerinde og scientolog Jenna Elfman - der herhjemme nok er mest kendt fra komedieserien 'Et umage par' -  modtog donationen på vegne af organisationen i forbindelse med et julearrangement i LEGOLAND syd for Los Angeles.

Jenna Elfman var mødt op i LEGOLAND for at tænde lysene på forlystelsensparkens juletræ, der ifølge Inquisitr naturligvis var bygget af legoklodser.

I skæret fra plastiktræet kunne den 43-årige tv-stjerne glæde sig over pengene til Youth for Human Rights International, der blev stiftet af den toneangivende scientolog Mary Shuttleworth tilbage i 2001.

Læs også: Nye sutsko fra LEGO skal skåne forældre for den smerte, de kender alt for godt

Siden da har Youth for Human Rights International modtaget heftig økonomisk støtte af medlemmer af Scientologi, og på den danske hjemmeside for organisationen kan man se, at deres hovedfokus lader til at være 'at undervise unge i menneskerettigheder.'

Selv om Scientology kun nævnes i beskedent omfang på siden, så skulle båndene være særdeles tætte til den kontroversielle og religiøse bevægelse.

Scientology bruger eftersigende non-profit organisationen til at sprede sine budskaber til børn og unge, der på den måde får øjnene op for L. Ron Hubberts science fiction-præget filosi, lyder det fra skeptikere af den nyreligiøse bevægelse. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip