Leicester er tæt på mesterskab efter Tottenham-bommert

26/04/2016

Målmand Kasper Schmeichel og Leicester er et stort skridt nærmere det engelske fodboldmesterskab.

Mandag aften smed den nærmeste konkurrent, Tottenham, dyrebare point i topstriden, da det på hjemmebane kun blev til 1-1 mod West Bromwich.

Dermed fører Leicester Premier League med syv point ned til Tottenham og Christian Eriksen på andenpladsen med tre spillerunder tilbage.

Med andre ord skal Leicester bare bruge yderligere tre point for at sikre sig et sensationelt mesterskab.

Leicester mangler at møde Manchester United (ude), Everton (hjemme) og Chelsea (ude), mens Tottenham runder af mod Chelsea (ude), Southampton (hjemme) og Newcastle (ude).

Tottenham med Christian Eriksen i en fremtrædende rolle havde ellers spil og chancer til en sejr, men West Bromwich kom godt tilbage i slutningen og fik 1-1.

West Bromwich-forsvarsspilleren Craig Dawson blev først skurk og siden helt, da han scorede i eget net, men rettede op på selvmålet med udligningen efter pausen.

I begyndelsen så Christian Eriksen ellers ud til at nappe hovedrollen. Allerede efter få minutter fik han chancen på et frispark lidt mere end 20 meter fra mål. Men hans forsøg strøg lige forbi mål.

Efter 12 minutter fik han endnu et forsøg. Denne gang lige uden for straffesparksfeltet, hvorfra han sparkede bolden på oversiden af overliggeren.

Tredje gang var lykkens gang. Efter 32 minutters spil var der dog tale om et frispark ude i den ene side, så Eriksen måtte ty til indlæg i stedet for at skyde direkte på mål. Det gik bedre.

Eriksens servering lå lige foran målmand Boaz Myhill, hvor Craig Dawson hårdt presset af en Tottenham-spiller kastede sig ned og kom til at sende bolden i nettet til et selvmål.

Tottenham havde flere gode muligheder for at øge føringen. Eriksen havde en af chancerne, da han i begyndelsen af anden halvleg sparkede bolden lige forbi mål efter et løb ned mod målet, hvor han afsluttede lige uden for feltet.

West Bromwich kom ikke frem til det store, men efter 72 minutter måtte Tottenham-målmand Hugo Lloris hive en stor redning frem efter et hårdt skud mod mål.

På det efterfølgende hjørnespark steg selvmålsskurken Craig Dawson til vejrs og headede udligningen ind.

Så forventede man et massivt Tottenham-pres i de sidste minutter, men det blev aldrig for alvor realiseret, ligesom den store chance udeblev i afslutningen.

Dermed ligner det for alvor en titel til Leicester, der kan sikre sig mesterskabet på lørdag mod Manchester United på Old Trafford.