Leicester-ikon: Schmeichel er klar til større klubber

Skrevet af admin

21/03/2016

Dagens topnyheder

Leicester-målmand Kasper Schmeichel har kvaliteten til at spille med i toppen af Premier League hvert eneste år.

Det mener klubikonet Gary McAllister, der sagtens kan se den danske landsholdskeeper få succes i en af ligaens seks største klubber - Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester United, Manchester City eller Tottenham.

- Jeg ville ikke disrespektere min tidligere klub, men jeg synes, at han er på et niveau, hvor han kan spille i de traditionelle top-fem- eller top-seks-klubber. Så god er han, siger Gary McAllister til Ritzau om den 29-årige målmand.

- Han har udviklet sig, og jeg kan ikke få øje på, at han har lavet en eneste fejl i den her sæson.

- Fejl er noget, som målmænd typisk laver, når de er yngre, så han vil bare blive endnu bedre med alderen. Han bliver bedre til at træffe de rette beslutninger.

- Det imponerer mig især, at han er så god med fødderne. Han bygger angreb op helt nede fra målfeltet, siger Gary McAllister.

Den tidligere skotske midtbanestjerne spillede fra 1985 til 1990 mere end 200 kampe for Leicester i en karriere, der også bød på et par sæsoner i Liverpool. I sidste sæson var han assistent under den tidligere manager Brendan Rodgers i Liverpool.

Det er som ambassadør for Liverpools sommerfodboldskoler, at McAllister i sidste uge var i Danmark.

McAllister har i denne sæson set Leicester overraske stort i Premier League, hvor holdet indtager en aktuel førsteplads - blandt andet fordi samtlige storklubber har leveret svingende resultater.

- Jeg vil ikke tage noget fra Leicester. De er ikke nummer et, fordi de andre har fejlet. Leicester har været fantastisk. Ingen har været blinde passagerer på det hold, og nogle af de individuelle præstationer har været forrygende.

- Hvis jeg skulle sætte årets hold, så var der tre-fire spillere fra Leicester på det, siger Gary McAllister.

Han har alligevel svært ved at forestille sig, at Leicester kan holde sig med fremme i den absolutte top i næste sæson.

- Der kommer til at ske meget til sommer hos de store klubber, og konkurrencen i toppen bliver større i næste sæson.

- I Manchester City kommer Josep Guardiola til som manager. Der bliver helt sikkert ændringer i Chelsea.

- Lige nu er der utilfredshed hos Arsenals fans omkring Arsène Wenger, så måske bliver han udskiftet. Jeg tror også, at Manchester United skifter ud.

- Alle holdene i toppen vil forsøge at styrke sig, mener Gary McAllister.

- Leicesters sæson har været et eventyr, og det betyder, at mange mindre klubber måske begynder at tro på, at de kan gøre det samme. Leicester har rekrutteret rigtig godt. Men top-seks-klubberne vil være forberedt, og jeg kan ikke forestille mig, at de alle sammen igen har en svingende sæson, siger han.

Skotten spillede i sin aktive karriere mod Kasper Schmeichels far, Peter Schmeichel, der vandt fem engelske mesterskaber med Manchester United. Nu er en den unge Schmeichel tæt på at nappe trofæet.

- Det vil være utroligt og vist første gang, at det sker, at far og søn bliver mestre i England, siger McAllister.

Hvis Leicester skulle snuble sidst på sæsonen, så kan trofæet havne i Christian Eriksens Tottenham, der er nærmeste forfølger i Premier League.

24-årige Eriksen er også en af de spillere, som Gary McAllister er imponeret over.

- Jeg ville have elsket at spille sammen med ham.

- Han er en fantastisk spiller. Han har et godt øje for målet og har scoret nogle vigtige mål for Tottenham.

- Han er så ung, og han vil bare blive bedre og bedre, siger McAllister.

Det danske landshold samles mandag forud for årets første landskamp den 24. marts mod Island i Herning. Fem dage senere står Danmark over for Skotland på udebane.

/ritzau/