Lejesvend sikrer Juventus pokaltriumf og the double

21/05/2015

For første gang i 20 år er Juventus vinder af "the double" i italiensk fodbold.

Onsdag aften vandt mestrene 2-1 efter forlænget spilletid over Lazio i finalen i pokalturneringen, Coppa Italia.

Den indskiftede Alessandro Matri blev afgørende, da han scorede sejrsmålet.

Angriberen er i gang med sin anden periode hos Juventus, som i januar lejede Matri i AC Milan for resten af denne sæson.

Finalen i Coppa Italia blev spillet på Lazios hjemmebane, Stadio Olimpico, i Rom, omend kampen officielt blev spillet på neutral grund.

Med finalesejren, som også er Juventus' første pokaltriumf siden 1995 og klubbens 10. af slagsen i alt, holder Torino-klubben liv i drømmen om at vinde "the treble" for første gang i klubbens historie.

Det sker, hvis Juventus også formår at vinde finalen i Champions League, hvor klubben den 6. juni møder FC Barcelona i Berlin.

Stefan Radu bragte Lazio foran allerede efter tre et halvt minut, da han kraftfuldt headede bolden ind bag Marco Storari i Juventus' mål.

Storari, der afløste Juventus' sædvanlige førstevalg, Gianluigi Buffon, fik fingrene på forsøget, men bolden endte alligevel i nettet.

Juventus svarede igen allerede efter 11 minutter, da Andrea Pirlo fandt Patrice Evra med en frisparksaflevering.

Franskmanden headede bolden ind mod mål, hvor den vikarierende anfører, Giorgio Chiellini, helflugtede bolden i mål.

En meget flot scoring, der lignede en indøvet manøvre fra træningsbanen.

Juventus har haft godt styr på Lazio i denne sæson i Serie A.

Mestrene vandt 3-0 på udebane og sejrede 2-0 i den omvendte kamp hjemme i Torino.

Lazio var dog ikke kyst og kunne være kommet foran efter en halv time, da Marco Parolo hamrede bolden lige forbi mål.

I anden halvleg var det småt med store chancer, men tre minutter før tid sendte indskiftede Alessandro Matri bolden i mål efter oplæg fra Andrea Pirlo.

Scoringen blev dog underkendt for en kneben offside, og det så ud til at være i orden.

Den forlængede spilletid blev indledt med et ordentligt drøn, da Lazios indskiftede Filip Djordjevic ramte begge stolper med et skud.

Optakten til den store chance var alt for nonchalant forsvarsspil af Giorgio Chiellini, der mistede bolden på egen banehalvdel.

Efter 97 minutter faldt afgørelsen, da Alessandro Matri opsnappede en returbold og sendte bolden i mål.

Pokaltriumfen er en stor sejr for Juventus' træner, Massimiliano Allegri, som før sæsonen ikke var et ubetinget populært valg som afløser for Antonio Conte, der stoppede efter tre mesterskaber på stribe.

I sin første sæson har Allegri foreløbig ført Juventus til "the double", og forude venter Champions League-finalen mod FC Barcelona.