Lejligheder i København og Aarhus har aldrig været dyrere

I maj blev der sat en bemærkelsesværdig rekord på det danske boligmarked. Ifølge ejendomsmæglerkæden Homes prisindeks har lejlighederne i København og Aarhus aldrig været dyrere end nu.

Priserne på ejerlejligheder i København steg 6,2 procent fra april til maj. Over det seneste år er priserne i Hovedstaden steget med knap 25 procent. Priserne i Aarhus steg med 0,5 procent i maj og 8,6 procent det seneste år.

- Selvom prisstigningen i maj ikke var lige så kraftig i Aarhus som i København, så er priserne på aarhusianske ejerlejligheder også nået op på det højeste niveau nogensinde.

- Prisen på en gennemsnitlig ejerlejligheder på 85 kvadratmeter i Aarhus kostede 2,3 millioner kroner i maj, skriver Home i en pressemeddelelse.

En gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvadratmeter i København koster nu omkring 2,9 millioner kroner, hvilket er 6,6 procent højere end den seneste top i København, som var i september 2006.

De markant stigende priser især i København er med til at hæve niveauet på landsplan, skriver Home.

Mæglerkædens tal viser, at ejerlejlighedspriserne steg 2,2 procet fra april til maj i år målt som et tremåneders glidende gennemsnit. Lejlighedspriserne på landsplan er dermed steget 16,9 procent over det seneste år.

Det er øget efterspørgsel, der er med til drive priserne i vejret. Salget af lejligheder i Home-kæden i maj ligger næsten 40 procent over samme måned sidste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip