Lejligheder stiger stadig mere end huse

Husene steg med 0,7 procent og lejlighederne med 3,3 procent i årets andet kvartal, viser den seneste statistik fra Realkreditrådet.

Den regnes for en af de mest pålidelige prislister.

Det danske boligmarked er efterhånden meget opdelt både for huse og lejligheder. Prisen på både parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder er steget i fire af landets fem regioner.For husenes vedkommende har Region Nordjylland og Region Syddanmark haft de største prisstigninger på 2,4 og 2,1 procent, mens priserne i Region Midtjylland er faldet med 0,4 procent.

Ejerlejlighederne er faldet med 6,1 procent i Region Sjælland, men landets øvrige regioner har haft stigende priser.

På trods af de stigende priser kniber det med at få omsætningen i vejret, påpeger Finansrådet. Antallet af handler steg godt nok en smule fra 1. til 2. kvartal, men i forhold til sidste år er handelsaktiviteten faldet, og niveauet er på samme niveau, som da finanskrisen for alvor rasede, påpeger rådet.

Faldet skyldes især ejerlejligheder, hvor omsætningen er faldet med 6,8 procent, mens antallet af handlede huse kun er faldet med 0,6 procent.

"Den lave handelsaktivitet kombineret med de seneste års massive stigninger i boliger til salg har skabt en ubalance mellem et stort udbud og lav efterspørgsel," skriver Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finansrådet, i en kommentar.

Dagens Gossip