Lejlighederne løber fortsat fra husene

Mens huse kun steg med 0,2 pct. siden den foregående måned, så løb lejlighedspriserne fortsat hurtigere med en stigning på 1,7 pct., oplyser Danmarks Statistik.

I forhold til et gennemsnit over tre måneder og set i forhold til den foregående periode, så steg husene med 0,9 pct. og ejerlejligheder med 3,3 pct.

Hvis man kigger på et tremåneders gennemsnit i forhold til sidste år, så er lejligheder steget med 7,7 pct. og huse med 1,9 pct.

I kroner blev enfamiliehuse i marts solgt for godt 1,8 mio. kr. i gennemsnit, mens ejerlejligheder kostede 1.724.000 kr.

Tallene er behæftede med en vis usikkerhed, da de kun er baserede på omkring 75 procent af handlerne, hvor tinglysningen er gennemført.

Cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig kalder tallene for gode nyheder og tegn på, at boligmarkedet er stabiliseret.

»Der er dog fortsat tale om regionale forskelle, hvor eksempelvis huspriserne i Region Syddanmark og Region Sjælland er på et lidt lavere niveau end året, mens der har været prisstigninger i Region Hovedstaden og Midtjylland. Ligeledes er markedet for ejerlejligheder i noget bedre forfatning end markedet for parcelhuse og sommerhuse, og det skyldes formentlig kombinationen af en mere gunstig udbudssituation på markedet for ejerlejligheder og en fortsat stigende interesse for at bosætte sig i og omkring de større byområder,« skriver han i en kommentar.

Dagens Gossip