Lejlighedspriserne faldt en smule i april

For første gang siden november faldt prisen på ejerlejligheder i april. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Prisen på en ejerlejlighed faldt med 0,8 procent efter at være steget med 6,4 procent siden november.

Faldet er dog ifølge Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann ikke noget, der bør vække bekymring hos lejlighedsejere i Danmark.

- Det er et meget lille fald. Det er ikke usædvanligt, når det ikke er helt samme type lejligheder, der bliver solgt hver måned.

- Samtidig kan vi også konstatere, at årsagen til faldet er, at priserne i de sidste måneder er blevet revideret op, siger boligøkonomen.

På årsbasis steg lejlighedspriserne med 8,9 procent for lejligheder i april, mens huspriserne er steget med 3,9 procent.

For lejligheder er det ifølge Nordea et "højt" niveau.

- Kigger man på markedet i København, er priserne høje. Men vi kan begrunde prisstigningerne med stigningen i beskæftigelsen og de faldende renter. Det betyder ikke, at vi ikke er bekymrede for, hvad der kan ske, når renterne stiger igen.

- Så køberne skal være forsigtige i København. Det bedste råd er at tænke langsigtet. Man skal ikke købe for dyrt, og man skal ikke købe så småt, at man kan blive presset til at sælge med tab, siger Lise Nytoft Bergmann.

Mens priserne på lejligheder faldt marginalt i april fortsatte prisen på huse med at stige. Prisen for et enfamiliehus steg med 1,8 procent fra marts til april.

Det har sendt den gennemsnitlige salgspris på et hus op på 2.048.000 kroner, mens det beløb for en lejlighed er på 2.075.000 kroner.

Med stigningen for huse er priserne nu over niveauet fra 2006. Det er første gang siden krisen, at huse er tilbage over niveauet fra før finanskrisen.

Lejligheder overgik niveauet allerede i starten af 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip