Lene Espersen vil genoplive Forsvarskommandoen

»Nedlægges Forsvarskommandoen, vil forsvarschefen miste det helhedsansvar, han har i dag. Dermed mister han også evnen til at kunne give de bedste militærfaglige råd. Det vil i sidste ende betyde, at vi udsætter vores soldater for større risici, når vi sender dem ud,« siger Lene Espersen til Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg begræder, at Enhedslisten har ladet sig snakke ind i en model, hvor den demokratiske kontrol, som Folketinget udøver med forsvaret, vil blive væsentligt svækket. Vi vil ikke have den samme mulighed for at få indsigt i, hvad der er rent militærfaglige råd, og hvad der er politisk rådgivning. Det er meget beklageligt,« tilføjer de Konservatives forsvarsordfører.

Det er også kritisabelt, påpeger Lene Espersen, at regeringens aftale med Enhedslisten er »et brud med årtiers brede aftaler på forsvarsområdet«.

»Hvis der er et borgerligt flertal efter næste folketingsvalg, kan man godt forvente, at det hele kommer tilbage på den måde, som det var før. Ved ikke at basere sine politiske aftaler på det flertal, han normalt laver flertal med, har forsvarsministeren bragt de ansatte i forsvaret i en situation, hvor deres fremtid er meget usikker,« siger Lene Espersen.

Venstre og Dansk Folkeparti er ligesom de Konservative imod forslaget, mens Liberal Alliance først beslutter sig på tirsdagens gruppemøde.

En betænkning til lovforslaget ventes vedtaget på Forsvarsudvalgets møde tirsdag. Herefter behandles forslaget i Folketinget torsdag og mandag, hvor det ventes vedtaget.

Dagens Gossip