Lennons kammerat mistænkt for børnemisbrug

Den rutinerede britiske komiker Jimmy Tarbuck er den seneste kendte personlighed i Storbritannien, som er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af en omfattende sag om børnemisbrug. Det skriver flere britiske medier.

Politiet i North Yorkshire bekræfter, at en 73-årig mand blev lagt i håndjern sidst i april. Avisen The Daily Mail identificerer ham tirsdag som Tarbuck. Det samme rapporterer BBC.

Tv-personligheden blev afhørt af politiet på grund af beskyldninger om, at han skulle have misbrugt en dreng sidst i 1970'erne. Han blev senere løsladt mod kaution, lyder det.

Mistanken om den mulige forbrydelse kom fra Scotland Yard, der arbejder på sagen Operation Yewtree - en undersøgelse, der blev iværksat efter de mange sager om sexmisbrug af børn, som angiveligt blev begået af den tidligere BBC-vært Jimmy Savile.

Den nu afdøde Savile var en af de største BBC-stjerner i 1970'erne og 1980'erne, og han var slået til ridder af dronning Elizabeth II. Han er anklaget for at stå bag hundredvis af voldtægter på mindreårige over en 40-årig periode - blandt andet i BBC's egne lokaler.

Politiet understreger dog, at Tarbucks anholdelse ikke er del af Savile-sagen, men i stedet kører som en separat efterforskning.

Jimmy Tarbuck, der er tidligere klassekammerat med Beatles-stjernen John Lennon, er mest kendt som tv-vært på showet "Sunday Night at the London Palladium" samt en række quizprogrammer.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip