Lennons kammerat mistænkt for børnemisbrug

Den rutinerede britiske komiker Jimmy Tarbuck er den seneste kendte personlighed i Storbritannien, som er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af en omfattende sag om børnemisbrug. Det skriver flere britiske medier.

Politiet i North Yorkshire bekræfter, at en 73-årig mand blev lagt i håndjern sidst i april. Avisen The Daily Mail identificerer ham tirsdag som Tarbuck. Det samme rapporterer BBC.

Tv-personligheden blev afhørt af politiet på grund af beskyldninger om, at han skulle have misbrugt en dreng sidst i 1970'erne. Han blev senere løsladt mod kaution, lyder det.

Mistanken om den mulige forbrydelse kom fra Scotland Yard, der arbejder på sagen Operation Yewtree - en undersøgelse, der blev iværksat efter de mange sager om sexmisbrug af børn, som angiveligt blev begået af den tidligere BBC-vært Jimmy Savile.

Den nu afdøde Savile var en af de største BBC-stjerner i 1970'erne og 1980'erne, og han var slået til ridder af dronning Elizabeth II. Han er anklaget for at stå bag hundredvis af voldtægter på mindreårige over en 40-årig periode - blandt andet i BBC's egne lokaler.

Politiet understreger dog, at Tarbucks anholdelse ikke er del af Savile-sagen, men i stedet kører som en separat efterforskning.

Jimmy Tarbuck, der er tidligere klassekammerat med Beatles-stjernen John Lennon, er mest kendt som tv-vært på showet "Sunday Night at the London Palladium" samt en række quizprogrammer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip