Leon Andreasens eneste drøm er en slutrunde

Mange fodboldspillere drømmer om at vinde titler og trofæer. Sådan er det ikke for landsholdets Leon Andreasen.

Den 30-årige midtbanespiller, der i øjeblikket forhandler om en kontraktforlængelse i tyske Hannover 96, har et ydmygt forhold til det at vinde mesterskaber, pokaltitler og spille i Champions League.

- Jeg har sådan set kun en enkelt drømt tilbage, og det er at opleve en slutrunde med det danske landshold, fastslår Leon Andreasen.

- Lige nu vil jeg gerne have min situation på plads i klubben, så fremtiden er i orden, men af deciderede drømme, så er det eneste, at jeg gerne vil opleve en slutrunde, før jeg stopper min karriere, siger midtbaneslideren.

Krigeren fra midtjyske Hammel har været en del af landsholdet siden 2007, men lange skadespauser har betydet, at han hverken var med til VM i Sydafrika i 2010 eller sidste års EM i Polen og Ukraine.

Næste mulighed er EM i 2016 i Frankrig efter den mislykkede kvalifikation til VM i Brasilien næste år.

Mens drømmene er store omkring landsholdet, så forholder han sig langt mere ydmygt, når det kommer til klubkarrieren.

- Ud over Werder Bremen, så har jeg ikke rigtigt været i nogle klubber, hvor man kan sige, at vi har spillet med om titlerne, så det er ikke et mål for mig.

- Du er dér, hvor du spiller, og jeg kan ikke lige pludselig sige, at jeg vil spille i Manchester United. Så det er ikke noget, jeg går op i, siger Leon Andreasen.

- Vi har et hold i Hannover, der kan ende på en af de første syv pladser i Bundesligaen. Gør vi det, så kan vi komme med i Europa League. Det har vi været et par gange, og det vil vi gerne igen, for det var en stor oplevelse, siger han.

Spørgsmål: Vil du ikke gerne prøve at spille Champions League?

- Det er ikke noget, jeg spekulerer på, siger midtbanespilleren og ryster på hovedet.

Leon Andreasen står trods sine lange og karrieretruende skadespauser højt i hierarkiet i Hannover, hvor han er træner Mirko Slomkas tredjevalg til anførerposten. Samtidig er han en del af klubbens spillerråd.

- Jeg har været en del år i Hannover efterhånden, og jeg har et godt forhold til træneren og medspillere, så jeg er en af de mere etablerede i truppen. Jeg kan godt lide at være der. Der er ikke så meget at sætte en finger på.

- Jeg har en fin tilværelse, og hvis vi kan blive enige om en ny kontrakt, der har nogle bedre forhold for mig, så bliver jeg i klubben, siger Leon Andreasen, der har kontraktudløb til næste sommer.

I øjeblikket er han samlet med landsholdet, som i aften runder 2013 af med en venskabskamp i Herning mod Norge.

Selv om VM-kvalifikationen glippede, så tror Andreasen på, at Danmark har gode chancer for at komme med til EM i 2016.

- Jeg tror helt klart, at vi kan komme med. Vi har mange gode, unge spillere, som blomstrer op, og som spiller mere og mere i deres respektive klubber.

- Jeg har aldrig været god til at kigge fremad - jeg tager en kamp ad gangen, men jeg håber, at vi kan kvalificere os til Frankrig, siger Leon Andreasen.

/ritzau/

Dagens Gossip