Leon A. og Hannover tryner Schalke i premieren

23/08/2014

Schalke 04 stiler efter en ny topplacering i den tyske Bundesliga, men storklubben kom skævt fra start, da det lørdag eftermiddag blev til et 1-2-nederlag til Hannover 96 på udebane i sæsonpremieren.

Den danske landsholdsspiller Leon Andreasen spillede hele kampen på Hannovers midtbane, og det så skidt ud for hjemmeholdet, da Schalke kom foran kort efter pausen.

Hannovers forsvarskæde blev fanget højt oppe på banen, Eric Choupo-Moting blev spillet alene igennem, og i stedet for at afslutte selv spillede han bolden på tværs til Klaas-Jan Huntelaar, som let kunne trille den i et tomt mål.

Schalke kunne have afgjort kampen midt i anden halvleg, da Choupo-Moting afsluttede fladt mod nærmeste hjørne, men Ron-Robert Zieler holdt sit hold inde i kampen med en imponerende refleks.

Og gæsterne kom til at fortryde, at de ikke udnyttede chancerne, da de bød sig, for Hannover vågnede gevaldigt op i kampens sidste fjerdedel.

Schalke blev for overmodige og gav hjemmeholdet plads til et af de kontraangreb, som holdet er så dygtig til. Leonardo Bittencourt blev sendt af sted på højre flanke, og hans præcise indlæg kunne den fremstormende Edgar Prib glide i nettet.

Prib var kort efter også impliceret i Hannovers føringsmål. Hans aflevering endte hos den nyindkøbte spanske forward Joselu, der trykkede af uden for feltet og var heldig med en afretning, der gjorde Schalke-målmand Ralf Fährmann chanceløs.

Foran 2-1 udviklede det sig til en ren forsvarskamp for hjemmeholdet, og Leon Andreasen tog en advarsel for at meje den unge Max Meyer ned uden for feltet.

Men det endte med en solid start på sæsonen for Andreasen, og også en anden dansker kunne juble efter første runde.

Jannik Vestergaard måtte dog se sin klub, Hoffenheims, 2-0-sejr over Augsburg fra udskiftningsbænken.