Lesbisk drama får Den Gyldne Palme

Filmen er instrueret af franske Abdellatif Kechiches, og er et tre timer langt psykologisk portræt af en ung piges gradvise erkendelse af sin egen homoseksualitet, der indeholder flere lange, eksplicitte sexscener.

Vinderen af guldpalmen blev offentliggjort ved en gallaceremoni søndag aften. Årets prisvindere er fundet af en jury, som havde den amerikanske instruktør Steven Spielberg som formand.

Festivalens andenpræmie, Grand Prix, gik til »Inside Llewyn Davies«, instrueret af Joel og Ethan Coen, der er kendt for film som »Fargo«, »The Big Lebowsky« og »No Country for Old Men«. Filmen, som er klassisk Coen med uforglemmelige personer og præcis miljøskildring, har Oscar Isaac i hovedrollen som Llewyn Davies en musiker, der forsøger at begå sig i 1960ernes folk-musikmiljø i New York. Coen-brødrene var ikke i Cannes for at modtage prisen.

Tredjepræmien, Prix de jury, gik til »Like Father Like Son«, der er skrevet og instrueret af japanske Kore-eda Hirokazu. Filmen er et fint og underspillet drama om to familier, der har fået byttet deres børn ved fødslen. Et bittersødt indblik i moderne japansk familieliv.

Bedste kvindelige hovedrolle gik til Berenice Bejo for filmen »La Passé«, der er skrevet og instrueret af Asghar Farhadi, et indtagende og spændende drama om kærligheds- og forholdsforviklinger i Paris.

Bedste mandlige hovedrolle gik til Bruce Dern fra Alexander Paynes »Nebraska« om en far og søn, der kører 1.200 kilometer igennem USA for at indkassere en fiktiv milliongevinst.

Prisen for Bedste instruktion tilfaldt overraskende Amat Escalante for den barske og realistiske »Heli« om livet i en fattig kriminalitetshærget provins i Mexico.

Bedste manuskript gik til Jia Zhangke for den kinesiske film »Tian Zhu Ding« (A Touch of Sin).

I alt tyve film kæmpede i år om Den Gyldne Palme. Blandt dem var den danske instruktør Nicolas Winding Refn, der deltog med filmen »Only God Forgives«. Også Mads Mikkelsen var med i hovedkonkurrencen. Han har hovedrollen i den franske film »Michael Kohlhaas«, men hverken Refn eller Mikkelsen fik nogen pris.

Mads Mikkelsen fik dog - sammen med instruktøren Jane Campion - lov til at overrække festivalens kortfilmpriser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip