Letlands premierminister træder tilbage uden forklaring

Den lettiske premierminister, Laimdota Straujuma, oplyser mandag, at hun træder tilbage, fordi der er behov for "nye ideer og bidrag".

Det sker efter politiske skænderier og utilfredshed med hendes lederskab.

- Jeg har informeret præsidenten om regeringens tilbagetræden, siger Straujuma, hvorefter hun refererede til regeringens resultater og takkede vælgerne for, at hun blev genvalgt.

Det siger premierministeren efter et møde med landets præsident, Raimonds Vejonis.

Hun uddyber ikke, hvorfor hun som regeringsleder træder tilbage.

- Jeg kan se, at der er brug for nye ideer, nye bidrag og energi, som kan fortsætte med at bygge videre på disse fundamenter, siger premierministeren.

Hendes centrumhøjre koalition vandt i 2014 parlamentsvalget med fokus på en politisk hårdere linje over for Ruslands aggression i Ukraine.

Premierministerens koalition består af vidt forskellige partier.

- Hun har været en god premierminister i den forstand, at hun har været i stand til at konsolidere denne meget forskellige regeringskoalition.

- Men samtidig har der været et ganske alvorligt problem med det politiske lederskab, siger Ivars Ijabs, som er politisk analytiker.

Straujuma var den første kvinde i Letland, som blev udnævnt som premierminister.

Der har i ugevis været rygter om en ændring på det højeste politiske plan i landet, som både er medlem af EU og i Natos militære forsvarsalliance.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip