Lettede andelshavere forudser flere slagsmål med Nykredit

Selv om de forgældede andelshavere i Duegården har vundet en årelang kamp med Nykredit, forventer de ikke, at striden er slut.

Det siger Lasse Larsen, talsmand for andelshaverne, efter at foreningen har fået Højesterets ord for, at den kan begære sig konkurs.

- Vi er glade og lettede. Men vi forudser, at slagsmålet med Nykredit fortsætter, siger talsmanden.

Nykredit, som står til at tabe et trecifret millionbeløb, havde modsat sig konkursen. Duegården blev i 2015 vurderet til at være mellem 277 millioner kroner og 366 millioner kroner værd. Men foreningen skylder næsten 600 millioner kroner væk til Nykredit.

Ved en konkurs vil andelshaverne miste det indskud, de har lagt i foreningen. Men når ejendommen bliver solgt, vil de kunne blive boende i deres lejligheder som lejere.

Den pris, som ejendommen kan sælges for, afhænger af, hvad den nye ejer kan tjene på købet. Lasse Larsen frygter, at Nykredit vil forsøge at presse lejen op for at tjene mere på salget.

- Vi vil selvfølgelig holde os til, hvad lejeloven siger. Men Nykredit kan have en anden holdning, siger han.

Duegården blev stiftet i 2007, da boligpriserne var på deres højeste. Købet af ejendommen blev finansieret med et lån med en rente, der kunne justeres løbende. Siden skiftede foreningen til et fast-rente-lån, et såkaldt swap-skifte.

Det er især den beslutning, som, sammen med det uheldige købstidspunkt, har fået foreningen i problemer. Da renten og priserne på udlejningsejendomme faldt på grund af finanskrisen, fik foreningen en stor gæld.

Det samme er sket for en lang række andre andelsboligforeninger. Advokat Finn Lynge Jepsen, der har repræsenteret Duegården, håber, at det vil blive nemmere for andre forgældede andelsboligforeninger at få en aftale med deres banker og undgå konkurs.

- Tidligere har bankerne måske haft den opfattelse, at man ikke kunne gå konkurs. Nu ved de, hvad alternativet er, siger advokaten, som ærgrer sig over, at det var nødvendigt for Duegården at gå rettens vej.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip