Lettet Mørkøv har atter styrke i benet

Skrevet af admin

05/07/2016

Dagens topnyheder

Det var med en del lettelse i kroppen, at Michael Mørkøv (Katusha) først 25 kilometer fra mål på 4. etape af Tour de France måtte slippe feltet og trille det sidste stykke ind selv med fin margin til tidsgrænsen.

Etapen på 237,5 kilometer var den længste på ruten - ikke lige en lækkerbisken for en mand, som kun kan træde ordentligt med det ene ben efter styrtet på 1. etape.

Men Mørkøv mærkede klar fremgang.

- Det var lidt en forløsning. For første gang siden mit styrt i lørdags havde jeg noget styrke tilbage i mit ben, og det gjorde i hvert fald, at jeg kom fint igennem etapen, til trods for at den var rimelig hurtig, siger danskeren.

Trods forbedringen er det stadig med en vis portion ængstelighed, at Mørkøv kigger længere frem i løbet.

- Det fungerer bedre på cyklen nu. Det bliver bedre dag for dag. Jeg er dog stadig lidt nervøs for den kommende weekend, hvor der er nogle rigtig hårde etaper. Der skal der gerne ske lidt mere, end der er sket nu, siger han.

Han håber stadig at kunne spille en rolle for Alexander Kristoff i spurterne senere i Tour de France - også for sin egen skyld.

- Det er ikke specielt sjovt at ligge der og dalre rundt for sig selv. Det er ikke særlig sjovt ikke at være en del af cykelløbet og egentlig bare sidde og køre for sig selv, siger han.

Den 29-årige nordmand savnede også Mørkøv, da etapen skulle afgøres. Her sluttede Alexander Kristoff på en femteplads i spurten, og han kunne godt have brugt danskeren på de afgørende kilometer.

- Havde jeg haft en hjælper mere, så havde det været et perfekt leadout.

- Jacopo (Guarnieri, red.) gjorde et kæmpe stykke arbejde, så jeg kan ikke klage over, hvordan vi kørte i dag, men havde jeg haft to mand sammen med mig, så havde det som sagt hjulpet.

- Meterne blev langt i spurten, og jeg stivnede ret meget, siger Kristoff ifølge NBT.

/ritzau/