Lettet Pytlick: En svær kamp er overstået

Landstræner Jan Pytlick udpegede før VM-turneringen i kvindehåndbold kampen mod Japan, som én af de tre, der "bare skal vindes".

Derfor er han også lettet over, at hans spillere ikke dummede sig mod et besværligt og sejt japansk mandskab, der efter hård kamp blev besejret 29-25 i danskernes anden VM-kamp søndag aften.

- Anden halvleg var meget, meget fin. Jeg er virkelig tilfreds med, at vi har vundet. Det er en svær kamp, der er overstået. De er bare svære at spille mod. Spørg alle, der har mødt dem, siger Jan Pytlick.

- Det, der afgør det, er, at Line Jørgensen virkelig stemplede ind, og "Mulle" spillede også en rigtig god angrebskamp, lyder det fra landstræneren.

"Mulle" alias Kristina Kristiansen blev dansk topscorer med 10 træffere, mens Jørgensen scorede otte.

Især de to fik løftet Danmark ud af den knibe, holdet undervejs havnede i mod et rapfodet og offensivt dækkende japansk hold.

- Det var, som vi havde forudset. Vi havde snakket rigtig meget om, at det kan godt være, de ville føre ved pausen, men vi skal stole på vores fysik, og på at vi kan dække godt nok op. Så kan vi løbe kontra med dem, siger Jan Pytlick.

På tirsdag venter Algeriet, der ikke kommer til at volde danskerne problemer.

Derefter mangler Danmark at møde gruppens to stærkeste modstandere, Serbien og Brasilien, i kampen om topplaceringerne, der kan give lettere modstand i 1/8-finalen.

/ritzau/

Dagens Gossip