Lewandowski skød Real i sænk med vilde 4-1

4-1 i egen hule på Westfalen Stadion stod der på måltavlen, da en flok rundtossede Real Madrid-stjerner kravlede ud efter vilde 90 minutter.

Sænket af Kong Robert Lewandowski og hans ti disciple. For det var den polske måltyv, der førte an i bombetogtet i en af Dortmunds største triumfer i nyere tid.

Angriberen nettede ikke mindre end fire gange i Lewandowski-showet, hvor den lange 9’er satte en tyk streg under, at han er blandt verdens absolut bedste spidsangribere lige nu.

10 mål i denne Champions League-sæson er den hotte polak, jagtet af Manchester United og Bayern München, noteret for. Real Madrids forsvarskæde kunne intet stille op over for Lewandowskis fysik.

Polakken åd Real-drengene. Slugte dem levende. En efter en. Sjældent har en defensiv under José Mourinho været så vaklende,hvor den tyske dominans i Europa fortsatte for fuld styrke.

Glem alt om den spanske armada. Det er den tyske stålhær, der regerer i europæisk fodbold, og en ren tysk finale mellem rivalerne Bayern München og Borussia Dortmund lurer i horisonten.

Op til kampen var der talt meget om den choktilstand, Borussia Dortmund befandt sig i ovenpå offentliggørelsen af Mario Götze’s chokskifte til rivalerne Bayern München. Men det rørte hverken Götze eller resten af holdet.

Borussia Dortmund havde allerede i gruppespillet advaret Real Madrid om styrkeforholdet, da de vandt hjemme, og spillede uafgjort på Santiago Bernabeu. Men efter den måde Malagá pressede Dortmund til at afgøre kvartfinalerne i allersidste sekund, så forventede man, at Real Madrid ville få det væsentligt nemmere end Barcelona i München.

Intet kunne være mere langt fra sandheden.

Rystede Real MadridI heksekedlen i Ruhr-distriktet blev Real Madrid hårdt presset på hver eneste bold af et toptændt Dortmund-hold, der så allerede efter otte minutter kom på 1-0 ved Lewandowski.

Det rystede Real Madrid, men ikke mere end en gigantisk brøler fra Dortmund-forsvareren Matts Hummels sendte Cristiano Ronaldo på sin tolvte Champions League-scoring i denne sæson.

Med 1-1 ved pausen lignede det en anden halvleg, hvor Real Madrid ville komme hjem til Bernabeu i returkampen med et godkendt resultat. Den plan havde Lewandowski så ikke tænkt sig at følge og gik så for alvor i gang med sit goalshow.

Det var især portugisiske Pepé, der i flere omgange svigtede i Reals bagerste kæde, og José Mourinho må ærgre sig over, at han sendte Sergio Ramos på højre back til fordel for Pepe. En klokkeklar fejldisposition. Nu venter der en hjemmekamp op af bakke for Real Madrid, der skal skabe et historisk comeback for at nå finalen.

Dagens Gossip