Lewis Hamilton sejrer i Østrig efter Mercedes-drama

Racerkøreren Kevin Magnussen (Renault) sluttede på 14.-pladsen i søndagens Formel 1-grandprix i Østrig.

Lewis Hamilton (Mercedes) vandt i en dramatisk afslutning på Red Bull Ring i Spielberg foran Max Verstappen (Red Bull) og Ferraris Kimi Räikkönen.

Nico Rosberg (Mercedes) blev nummer fire, efter at han startede som nummer seks grundet en straf for at skifte gearkasse, men Nico Rosberg kunne have leveret et mesterstykke og vundet grandprixet trods den dårlige startposition.

Det lykkedes dog ikke, da han stødte sammen med teamkollega Hamilton på sidste omgang, men Rosberg fører stadig i den samlede stilling med 153 point foran Hamilton, der har 142 point.

Ferrari-kørerne Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen har 96 point.

Det var forventet, at Kevin Magnussen ville ende løbet uden for pointene, og placeringen var ganske acceptabel, da Magnussen startede som nummer 17 og undervejs måtte indkassere en tidsstraf på fem sekunder.

Holdkammeraten Jolyon Palmer sluttede to pladser foran Magnussen, der fortsat har seks point i den samlede stilling.

Danskeren var dog ikke involveret i det mest dramatiske indslag denne søndag. Sebastian Vettel måtte udgå, da dækket på hans højre baghjul pludselig eksploderede undervejs, men den helt store dramatik indfandt sig på sidste omgang.

Her var Nico Rosberg foran i jagten på at udbygge sin samlede føring.

Den forsvarende verdensmester lå lige efter, og i et af de sidste sving ramlede de to kørere sammen, da Hamilton satte sit angreb ind.

Sammenstødet betød, at Hamilton tvang sin racer forbi Rosbergs, og tyskeren fik beskadiget sin ene frontvinge, så han dumpede ned på fjerdepladsen efter en ophedet kamp mellem de to Mercedes-kørere.

Kevin Magnussen kom lidt langsomt ud af starthullerne og blev overhalet af holdkammeraten Jolyon Palmer, der startede lige bag Magnussen.

Danskeren fik dog hurtigt overhalet Palmer igen, mens flere kørere havde problemer med deres supersoft-dæk og hurtigt måtte i pit og skifte dæk.

Kevin Magnussen var på et tidspunkt fremme på en tiendeplads, men han dumpede ned igen halvvejs igennem løbet, blandt andet fordi han fik sin tidsstraf på fem sekunder, der betød, at Palmer kunne slutte foran danskeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip