Liam Neeson op i Hollywoods superliga

Trilogi-feberen er nu nået til »Taken«. Producenten 20h Century Fox meddeler, at der er en treer på vej og den sender Liam Neeson op i Hollywoods superliga.

Den irske skuespiller har haft så stor succes i rollen som den tidligere CIA-agent Bryan Mills, at han bliver medlem af den såkaldte
20 millioner dollars-klub.

Efter et mindre dyk i karrieren omkring årtusindeskiftet har Neeson i stigende grad satset på det hårdtslående rollefag og i dag tilhører han atter Hollywoods A-liste. Det sidste trin på statusstigen kommer med »Taken 3«, hvor stjernen fra »Schindlers liste« for første gang kan sætte et honorar på 20 millioner dollars i banken, næsten 115 millioner kroner.

Det er ifølge Hollywoods branchepresse væsentligt nemmere at miste medlemskabet i 20 millioner dollars-klubben end at opnå det. Kredsen af nuværende og tidligere mdlemmer tæller stjerner som Julia Roberts, Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Angelina Jolie, Reese Witherspoon, Tom Hanks, Jim Carrey og Mel Gibson.

Nogle ganske få kan forlange endnu mere for en film og i denne udsøgte skare finder man navne som Brad Pitt, Robert Downey Jr. og Johnny Depp, hvorimod Gibson, Witherspoon, Carrey, Hanks og Roberts er ude af det pengestærke selskab. De kan i dag ikke længere forlange bare 10 millioner for en film.

Indspilningen af »Taken 3« begynder i marts næste år. Luc Besson og Robert Mark Kamen leverer atter manuskriptet og ifølge filmhjemmesiden Deadline bliver der gensyn med Neesons medspillere Maggie Grace og Famke Janssen. Desuden skulle »Taken 2«-instruktøren Olivier Megaton være klar til at stille sig bag kameraet igen.

Dagens Gossip