Libanesisk politi befrier 75 syriske sexslaver

Skrevet af admin

01/04/2016

Mest læste i dag

Libanesisk politi har optrevlet det største netværk af sexhandel i landet nogensinde, og sikkerhedsstyrker har befriet 75 kvinder, hovedsageligt syrere.

Kvinderne er blevet voldtaget og slået, ligesom nogle viser tegn på at være blevet lemlæstet, oplyser Libanons Internationale Sikkerhedsstyrker (ISF) fredag.

Ifølge ISF er de fleste af kvinderne syriske statsborgere.

De har angiveligt fået prygl og er blevet udsat for både psykisk og fysisk tortur. Samtidig er de blevet tvunget til at udføre seksuelle handlinger, ligesom der er blevet taget billeder af dem, som efterfølgende er blevet distribueret.

- Dette er den største ring af sexhandel, vi har afsløret, siden krigen i Syrien brød ud, siger en sikkerhedskilde.

Politifolk i region Mount Lebanon nord for hovedstaden, Beirut, har identificeret og anholdt en gruppe mennesker, der ifølge politiet betegnes som "Libanons farligste netværk af menneskehandel".

Ti mænd og otte kvinder, der stod vagt ved de lejligheder, hvor kvinderne blev holdt fanget, er blevet anholdt. To andre mistænkte er på fri fod.

En sikkerhedskilde fortæller, at der desuden blev fundet en otte måneder gammel baby på stedet. Politiet formoder, at den tilhører en af de syriske kvinder.

Allerede før krigen i Syrien brød ud i 2011, var syriske kvinder blevet tvunget ind i ulovlig sexhandel i nabolandet Libanon, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Men som med enhver anden krig har konflikten i Syrien gjort kvinder og børn endnu mere sårbare. De betaler den højeste pris, siger en sikkerhedskilde.

/ritzau/AFP