Libanon forsvarer Hizbollah over for EU

Anmodningen kom på årsdagen for angrebet på en bus i Bulgarien, der kostede fem israelske turister og en bulgarsk buschauffør livet, og som Hizbollah mistænkes for at stå bag. Opfordringen fra den libanesiske regering kommer ligeledes få dage inden EUs udenrigsministre 22. juli skal diskutere, om Hizbollah skal opføres på unionens terrorliste.

Det libanesiske præsidentkontor udtaler, at man har »bedt udenrigsministeren om at underrette EU-Kommissionen og medlemslandene om regeringens ønske om ikke at placere Hizbollah, en essentiel del af det libanesiske samfund, på listen over terrorgrupper«.

Debatten om Hizbollah og EUs terrorliste har stået på siden maj, da Storbritannien officielt tilkendegav, at man ønskede at få Hizbollah placeret organisationen på EUs terrorliste. Det var blandt andet bombeangrebet i Bulgarien, men også Hizbollahs åbenlyse deltagelse i borgerkrigen i Syrien på præsident Assads side, der fik briterne til at indgive anmodningen.

Hizbollah er en politisk og militær magtfaktor i Libanon, hvor bevægelsen både er stærkere end hæren og også er landets næststørste arbejdsgiver efter staten.

Bevægelsen har også sit eget fodboldhold, og der sidder flere ministre fra Hizbollah i Libanons afgående regering.

Dagens Gossip