Libanons politikere udskyder valg i 17 måneder

En lignende parlamentarisk situation er ifølge avisen Daily Star ikke set siden afslutningen på Libanons 15 år lange borgerkrig i 1990.

Udsættelsen af valget er ifølge tidligere premierminister og nuværende parlamentsmedlem Fouad Siniora nødvendig på grund af det politiske dødvande, der præger parlamentet, og som betyder, at de libanesiske politikere i lang tid ikke har været i stand til at blive enige om en ny valglov.

En anden politiker, Suleiman Franjieh, henviser til, at Libanon geografisk og historisk set er dybt involveret i nabolandet Syriens borgerkrig. Han mener, at udsættelsen af valget er afgørende for, at uenigheder mellem libanesiske politikere, der henholdsvis er for og imod Syriens præsident Assad, ikke fører til deciderede kampe i Libanon.

Landet oplever ellers jævnlige kampe som følge af situationen i Syrien, og så sent som torsdag var der skudvekslinger i den sydlige del af hovedstaden Beirut. Der blev ifølge lokale medier skudt og kastet med håndgranater mellem en gruppe palæstinensere på den ene side og en gruppe shiamuslimer på den anden.

Flere af Libanons borgere har reageret med vrede oven på parlamentets beslutning om at udskyde valgt i næsten halvandet år.

Hjemmesiden Beirut Report viser således billeder af libanesere i den centrale del af Beirut, der kaster tomater efter politikere, som forsøger at forlade parlamentsbygningen i bil.

Billederne viser, at politiet med magt må holde både mænd og kvinder fra at komme helt tæt på politikerne.

Både EU og FN har ligeledes beklaget beslutningen om at udskyde valget. Dog uden at kaste med tomater.

Dagens Gossip