Liberal Alliance åbner hemmelig pengeklub før landsmøde

Liberal Alliance har i denne uge inviteret 500 virksomhedsejere og ledere til at være med i en nystiftet klub, skriver Berlingske.

Erhvervsklubben skal skaffe flere penge til partiet, mens dem der punger ud får glæde af møder med Liberal Alliances politikere.

En klub, hvor medlemslisten bliver hemmelig, selvom navn og pris for medlemskab ikke længere er det.

Ifølge Berlingske hedder klubben "Selskab for Liberale Visioner", og medlemskab koster 15.625 kroner om året plus et indmeldelsesgebyr på 4250 kroner inklusive moms.

- Det er fordi, vi gerne vil nå at komme i kontakt med alle de virksomheder og ledere, som har lyst til at være i kontakt med os.

- Det andet formål er, at vi gerne vil være et åbent parti. Det tredje formål er selvfølgelig at skaffe støtte til partiets aktiviteter, siger Per Mikael Jensen, der er rådgiver for Liberal Alliance, til Berlingske, som forklaring på hvorfor erhvervsklubben er stiftet.

Oprettelsen af erhvervsklubben kommer få dage efter, at regeringen indledte forhandlinger om nye partistøtteregler for at få mere gennemsigtighed.

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, har selv flere gange talt for åbenhed omkring pengestrømmene i dansk politik.

Partiet indleder lørdag dets årlige landsmøde, hvor flere af partiets økonomiske støtter også vil deltage.

Det gælder blandt andre Saxo Banks direktør Lars Seier Christensen, der i årevis har ydet partiet millionstøtte.

Liberal Alliances erhvervsklub er ikke i strid med loven, og partiet er ikke ene om sådan klub.

Både Det Konservative Folkeparti, Venstre og Socialdemokraterne opererer i dag med erhvervsklubber, der giver særlig adgang til toppolitikerne mod betaling.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip