Liberal Alliance freder Pind i sag om krigsdokumenter

Skrevet af admin

26/02/2016

Dagens topnyheder

Liberal Alliance vil ikke vælte justitsminister Søren Pind (V) i sagen om offentliggørelse af ikkeklassificerede dokumenter fra Irak- og Afghanistan-kommissionen.

Det fastslår Liberal Alliances udenrigsordfører, Mette Bock, over DR Nyheder.

- Det kommer ikke til at ske. Vi finder en løsning. Det er jeg helt overbevist om, siger Mette Bock til DR Nyheder.

Liberal Alliance har stillet et beslutningsforslag, som pålægger regeringen at offentliggøre de ønskede dokumenter, og der er et bredt folketingsflertal bag forslaget.

Men Søren Pind har afvist at udlevere materiale fra Irak-kommissionen.

Tidligere på ugen nævnte Mette Bock i et interview med Politiken muligheden for, at "man kan tænke på at udtrykke mistillid til ministeren", hvis han ikke vil følge flertallet i Folketinget.

Men nu afviser Mette Bock, at der var tale om en trussel mod justitsministerens politiske liv.

- Jeg raslede ikke med sablen. Jeg sagde, at vi teoretisk set alle har muligheden for at vælte ministre, siger hun til DR Nyheder.

Liberal Alliances beslutningsforslag blev fredag førstebehandlet i folketingssalen, og med udsigten til et flertal imod regeringen inviterede justitsministeren til forhandlinger inden den endelige afstemning i salen.

Hun vil endnu ikke forholde sig til en situation, hvor Søren Pind ikke retter sig ind.

- Jeg synes i første omgang, vi skal give kredit til justitsministeren for, at han har åbnet for samtaler, og så må vi se, hvad der kommer ud af det, før vi overhovedet begynder at tale om andre ting. Jeg tror på, at vi kan finde en løsning, siger hun til DR Nyheder.

Irak-kommissionen blev nedsat af S-R-SF-regeringen, men blev lukket af V-regeringen i sommeren 2015 med støtte fra blå blok.

/ritzau/