Liberal Alliance ser gerne DF i regering

Skrevet af admin

28/12/2014

Dagens topnyheder

Det er et ønskescenarie for Liberal Alliance, at Dansk Folkeparti går med i en borgerlig regering, hvis folketingsvalget giver blåt flertal. Så får Liberal Alliance samme centrale rolle, som DF havde fra 2001 til 2011 som VK-regeringens støtteparti.

Det siger Liberal Alliances politisk ordfører, Simon Emil Ammitzbøll. Det sker, fordi DF's partileder, Kristian Thulesen Dahl, siger til TV2 News, at han er klar til at forhandle en regeringsdeltagelse, hvis partiet bliver inviteret efter næste valg .

- Vi er glade for, at Dansk Folkeparti åbner for at være med til at tage ansvar. I 2010 sagde vi som det første parti, at de kunne gå i regering. Vi vil helst have en borgerlig regering, der er afhængig af Liberal Alliances mandater, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Selv om LA ligger milevidt fra DF i den økonomiske politik, afviser han ikke, at LA kan gå i regering med DF.

- Vi går i regering, hvis det er dér, vi får størst indflydelse. Men det kommer meget an på, hvordan mandaterne fordeler sig, og hvad man kan blive enige om, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Spørgsmål: - Hvordan forener man LA, som vil slanke det offentlige med DF, der vil øge det offentlige forbrug med 0,8 procent af BNP?

- Sidst der var en borgerlig regering tog DF medansvar for at reducere efterlønsordningen kraftigt og halvere dagpengene. Jeg tror, at DF vil rammes af den samme økonomiske virkelighed som os andre, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han ser færre problemer i at enes med DF, end SR-regeringen har med at forene De Radikale og Enhedslisten.

- For os er den vigtigste opgave at få taget fart på reformerne, så Danmark kan blive et rigt og frit land. Man skal sætte gang i en mindre offentlig sektor med lavere skatter og færre regler, siger Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/