Liberal Alliance: Støjberg siger det åbenlyse

Sådan lyder udmeldingen fra Liberal Alliances integrationsordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA), i kølvandet på en kronik fra Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V), hvor hun langer ud efter utilpassede muslimer, der ikke respekterer den danske måde at leve på.

»Jeg synes faktisk, at Inger Støjberg siger det åbenlyse: At hvis man kommer til et andet land for at nedbryde demokratiet, så skulle man sådan set blive væk. Det er svært at indtage et andet synspunkt,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Baggrunden for Støjbergs kronik, der mandag bliver bragt i Politiken, er et besøg for et halvt års tid siden hos Det Islamiske Trossamfunds moske i København.

I sin kronik kritiserer hun trossamfundet for at ikke at tage entydig afstand fra stening og for at acceptere arrangerede ægteskaber, og selv om besøget ligger noget tilbage i tiden, så finder Ammitzbøll diskussionen relevant.

»Jeg synes altid, det er relevant at diskutere. Jeg kan stadig huske, da Inger lige havde været ude hos dem, for hun var tydeligt rystet. Jeg talte med hende om det i folketingssalen, og jeg synes, det er godt, at hun får skrevet om det. Det kan nogle gange være svært at tage sig tid til, for man har mange ting om ørene på Christiansborg«.

Ifølge Ammitzbøll er langt de fleste herboende udlændinge - uanset religion - interesseret i at være en del af det danske samfund, men dem, der ikke er, bør finde et andet sted at slå sig ned, mener han.

»Vi har tidligere i Liberal Alliance foreslået, at man ikke bør give statsborgerskab til folk, der modarbejder demokratiet, og det er sådan set stadig relevant. Det svarer jo til, at man skulle give statsborgerskab til tyske nazister eller sovjetiske kommunister i gamle dage, så de kunne komme og ændre vores samfundsform,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip