Liberal Alliance: Vi har slået rod i kommunerne

Fra en enkelt plads i Horsens Kommune ved valget i 2009 til nu 33 mandater på landsplan.

Liberal Alliance tog et gevaldigt skridt op ad den kommunalpolitiske stige, da vælgerne satte deres krydser tirsdag. Med pladser i 29 af landets kommuner og i samtlige af regionerne har partiet samtidig levet op til målsætningen.

- Det her var det valg, hvor Liberal Alliance slog rod, og hvor vi fik et lille gennembrud. Vi sidder nu i mere end hver fjerde kommunalbestyrelse og i alle regionsråd, siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- Vi havde et mål om at komme ind i 25 kommuner og i alle regioner, så vi er meget tilfredse. Det var ikke den nemmeste målsætning i verden, men vi kæmpede kampen, og det lykkedes, uddyber partiprofilen.

På landsplan valgte 2,9 procent af vælgerne at støtte en kandidat fra Liberal Alliance. Samme tal i 2009 var på blot 0,3 procent.

Dengang meldte partileder Anders Samuelsen ud, at hvis ikke han kunne få en plads i sin hjemkommune, ville han træde tilbage som formand for Liberal Alliance. Han fik dog en sikker plads i Horsens Byråd.

Siden voksede partiet sig større, da flere byrødder valgte at skifte deres parti ud med alliancen. Før tirsdagens valg havde partiet derfor 21 mandater fordelt ud over 18 kommuner.

Nu skal de i alt 33 Liberal Alliance-politikere for alvor have kommunalpolitik helt ind under neglene, og det vil smitte positivt af på partiet, vurderer Simon Emil Ammitzbøll.

- Vi får udviklet nogle af vores talenter ved, at de får politisk erfaring i kommunalbestyrelsen, siger han og tilføjer:

- Samtidig får vi øjne og ører rundt omkring lokalt, der kan se på, hvordan alle de tåbelige regler og love vedtaget af Folketinget fungerer ude i den virkelige verden, så jeg tror, at det styrker os politisk og organisatorisk.

Han tror samtidig, at det kan komme til at ruste partiet bedre til det kommende folketingsvalg.

Liberal Alliance stillede op med 411 kandidater til kommunalvalgene og i alt 61 kandidater til regionsrådene. Partiet er blevet størst i Hovedstadsregionen med i alt 11 mandater i kommunerne. Mindst er de i Nordjylland, hvor de har tre byrådspladser.

/ritzau/

Dagens Gossip