Liberal Alliance vil bruge Carl Holst-sag til nye regler

Skrevet af admin

07/08/2015

Dagens topnyheder

Det er ikke afgørende, at forsvarsminister Carl Holst (V) nu vender 360 grader og frasiger sig det eftervederlag fra Region Syddanmark, som han ellers hårdnakket har fastholdt sin ret til.

Det mener Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøl, der i stedet vil bruge sagen til at sikre, at det ikke kan ske igen.

- Om han frasiger sig penge og betaler penge tilbage er helt og holdent Carl Holsts egen sag. Vi er meget mere optaget af at få ændret reglerne på området, siger Simon Emil Ammitzbøl.

Og han er meget klar i mælet, når det handler om, hvordan reglerne bør være fremadrettet.

- Vi mener slet ikke, at fuldtidspolitikere skal have et eftervederlag, når de forlader den ene politiske post til fordel for en anden - og det er uanset, om det er borgmestre, ministre eller regionsrådsformænd, siger Simon Emil Ammitzbøl.

Forsvarsminister Carl Holst har gennem de seneste dage været udsat for et massivt pres, efter det er kommet frem, at han stod til at få et såkaldt eftervederlag på 833.040 kroner fra sin tid som amtsborgmester og regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Forargelsen er især gået på, at Carl Holst som nyslået minister samtidig får en årsløn på godt 1,1 millioner kroner.

Selv har Carl Holst hidtil fastholdt sin ret til pengene, men torsdag aften valgte han at ændre standpunkt og fraskriver sig nu den del af pengene, som han endnu ikke har fået udbetalt.

Det drejer sig om godt 347.000 kroner, som skulle udbetales i fem månedlige rater.

/ritzau/