Liberal Alliance vil have skattefri børnepasning

Det mener Liberal Alliance, der vil have skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til at sikre, at børnepasning under konflikten bliver skattefri.

»Det er ganske enkelt urimeligt at straffe forældrene, når de i samarbejde med deres arbejdsgiver selv finder en løsning på et problem, som egentlig er statens – nemlig at der ikke er undervisning i folkeskolen,« siger politisk ordfører i Liberal Alliance Simon Emil Ammitzbøll (LA).

»Forældrene har jo betalt for den offentlige skolegang, og hvis de også skal betale for børnepasning, fordi der ikke er undervisning, så kommer de til at betale to gange. Det er urimeligt,« siger han.

Meldingen kommer, efter at skatteekspert John Cederskjold Kierans fra rådgivningsfirmaet PwC over for Berlingske har fastslået, at børnepasning er skattepligtig, fordi det anses som et personalegode på linje med belønningsmiddage og rejser.

Der er en bundgrænse for goder på 1.000 kroner, men der skal ikke mange dages lockout til, før beløbet sniger sig op til at være skattepligtig.

»Det her er jo ikke en eller anden snedig ordning, virksomhederne laver for at foranstalte skattesnyd. Det er derimod private borgere og virksomheder, der som civilsamfund træder ind og løser problemer uden om det offentlige. Det burde belønnes og tilskyndes, ikke straffes,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Spørgsmål: Men åbner det ikke for skattefri, virksomhedsbetalt børnepasning - også når konflikten er forbi?

»Jeg er overbevist om, at vi kan finde en løsning, der er målrettet denne specielle situation. Om det kan gøres administrativt, eller om der skal en lovændring til, det skal vi nu have fundet ud af, og derfor har vi skrevet til skatteministeren,« siger LAs politiske ordfører.

Dagens Gossip