Liberal ros til SF-formanden

Den liberale tænketank Cepos roser SF-formanden for at holde fast i en toårig dagpengeperiode i denne regeringsperiode.

»Det er rigtig godt, at Annette Vilhelmsen siger, at halveringen af dagpengeperioden ligger fast i denne regeringsperiode,« siger cheføkonom Mads Lundby Hansen i en skriftlig kommentar.

Han kalder forkortelsen af dagpengeperioden fra fire til to år »en af de bedste reformer«, der er gennemført de seneste år.

»Den kortere dagpengeperiode øger beskæftigelsen med cirka 13.000 personer og forbedrer de offentlige finanser med cirka fire milliarder kroner. Det vil derfor have betydelige negative samfundsøkonomiske omkostninger med en forlængelse af dagpengeperioden. Derfor er det nyttigt, at SF-formanden slår fast, at dagpengeperioden står fast,« siger Mads Lundby Hansen.

Annette Vilhelmsen sagde ellers i sin tale ved SFs landsmøde, der i denne weekend bliver afholdt i København, at dagpengereformen er »for barsk«, men efterfølgende slog hun fast, at SF accepterer den toårige dagpengeperiode i denne regeringsperiode.

Mads Lundby Hansen håber, at regeringen vil forsætte de »gode takter«.

»Forhåbentlig fortsætter SF og regeringen de gode takter fra sidste sommers skattereform og senest vækstplanen, hvor besparelser på blandt andet SU, kontanthjælp og det offentlige forbrug bruges på blandt andet lavere selskabsskat og afgiftslettelser på sodavand, energi med videre,« siger han.

Dagens Gossip