Liberal tænketank roser Ole Sohn

»Det er med til at vise, at lavere skattetryk ikke behøver at være et ideologisk projekt, men i stedet handler om at skabe velstand og arbejdspladser,« siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra CEPOS.

»Blandt andet er det godt, at han afdramatiserer effekterne af offentlig nulvækst. Som Ole Sohn siger, har vi nu gennem nogle år haft nulvækst. Og det har ikke givet anledning til demonstrationer og mange historier om dårligere offentlig service,« siger han.

Ole Sohn, der i sine yngre dage var formand for DKP, taler i Jyllands-Posten mandag varmt for lavere person- og erhvervsskatter, ligesom han svarer ja til, at der er for mange skatter og afgifter i Danmark.

»Ole Sohn har helt ret heri. Det er veldokumenteret, at lavere marginalskat og selskabsskat øger velstanden i samfundet. Man må håbe, at hele Folketinget lytter til Ole Sohn,« siger Mads Lundby Hansen.

Cheføkonomen undrer sig samtidig over, at fagbevægelsen ikke følger Ole Sohns opfordring og arbejder for, at skattetrykket sænkes.

»Lavere skatter for lønmodtagere burde være et projekt for fagbevægelsen,« siger han.

Også Venstre og de Konservative roser Ole Sohn for udmeldingerne, som ifølge finansordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) ikke er et udtryk for SFs politik.

Dagens Gossip