Liberale: Private skal overtage politiopgaver

Ifølge Liberal Alliance og Venstre kan nogle af politiets opgaver blive overdraget til private aktører, skriver Jyllands-Posten.

Liberal Alliance ønsker udlicitering af blandt andet fangetransporter, opklaring af indbrud, ledsagelse af afviste asylansøgere og overvågning af dømte i elektroniske fodlænker.

Også fartkontrollen kan udliciteres.

- Langt de fleste steder, hvor der har fundet udliciteringer sted, kan man se, at det er blevet billigere, siger partiets retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, til Jyllands-Posten.

Han afviser, at udlicitering skader retssikkerheden, da eksempelvis indbrudssager fortsat skal gennem en anklager og en dommer.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, forestiller sig, at man eksempelvis kan udlicitere fartkontrollen og bekæmpelse af andre særlovsovertrædelser. Men han sætter grænsen ved efterforskning og alt, der handler om personfarlig kriminalitet:

- Der har jeg svært ved at se, at der kan komme andre aktører end politiet ind, siger han.

Sikkerhedsfirmaet G4S er interesseret i opgaverne.

- Bortset fra fartkontrol er det alt sammen opgaver, som vi allerede udfører i andre lande. Hvis det kommer i udbud i Danmark, er det klart, at vi vil overveje at byde, siger vagtdirektør Jacob Rosendal, G4S, til Jyllands-Posten.

Politiforbundets formand, Peter Ibsen, er derimod ikke begejstret over forslaget. Det er Socialdemokraternes retsordfører, Ole Hækkerup, heller ikke:

- Jeg er skeptisk over for at tage noget som helst, der vedrører myndighedsudøvelse, væk fra politiet, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip