Libyen anholder 545 illegale migranter i én aktion

Flere end 500 illegale migranter er blevet anholdt i Libyen, selvom de havde håbet på at rejse torsdag morgen mod et nyt liv i Europa.

På baggrund af et tip anholdt myndighederne de mange migranter, da de ransagede et skjulested, hvor de mange illegale ventede på, at smuglere skulle tage dem til både, som skulle fragte dem videre.

Det siger Mohammed Abselsalan al-Kuwiri, som er fra en migrations-enhed tilknyttet regeringen i Tripoli, der ikke anerkendes internationalt.

- De er fra Afrika, og de fleste af dem er mænd. De blev fragtet til detentionen i hovedstaden, siger Mohammed Baker, der er en anden embedsmand fra en migrations-enhed.

Anholdelserne er de seneste af myndighederne i hovedstaden Tripoli, hvor islamistiske oprørere sidder på regeringsmagten.

Alene i maj blev der anholdt flere end 1000 migranter, som havde håbet på at sætte kursen mod Europa, ifølge myndighederne i Tripoli.

Libyen har to regeringer, men kun den ene er internationalt anerkendt. Den er dog blevet drevet på flugt af oprørerne.

De to rivaliserende parlamenter - og hære - har regeret i hver deres område, siden militsen Libysk Daggry indtog hovedstaden Tripoli i august sidste år.

Landet har været politisk splittet siden 2011, da den daværende diktator, Muammar Gaddafi, blev væltet.

Siden har forskellige grupperinger kæmpet om magten og landets olierigdomme.

Politisk uro i Libyen har medført et større antal migranter, der rejser gennem landet for at rejse videre i ofte synkefærdige både.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip