Libyen er utilfreds med USA-aktion

En regeringstalsmand siger til AFP, at »så snart regeringen hørte om aktionen, kontaktede den de amerikanske myndigheder og krævede at få en forklaring på bortførelsen af en af sine statsborgere.

Ved aktionen fik amerikanerne fat på Anas al Liby, alias Nazih al-Ragye, i hans beboelse i Tripoli. Han har siden en terroraktion i 1998 stået højt på USAs terrorliste for sin formodede rolle i bombningerne af de amerikanske ambassader i Kenya og Tanzania, hvor 234 mistede livet.

Den libyske regeringstalsmand siger videre, at regeringen har understreget sit krav om, at »libyske statsborgere bliver retsforfulgt i deres hjemland, uanset arten af anklager der rettes imod dem.«

USA gør ingen hemmelighed ud af at have taget Anas al-Liby til fange:

»Som et resultat af USAs anti-terror operation er Anas al-Liby i øjeblikket fuldt legalt tilbageholdt af det amerikanske militær på et sikkert sted uden for Libyen,« siger en talsmand for det amerikanske forsvarsministerium, George Little.

Anas al-Liby er tidligere blevet tiltalt ved en amerikansk domstol for at have spillet en hovedrolle ved ambassadebombningerne i Afrika.

Dagens Gossip