Libyen har kontrol over tanker med nordkoreansk flag.

Libyens væbnede styrker tog mandag sammen med allierede militser kontrol over et tankskib, som sejler unde nordkoreansk flag, siger en talsmand for den libyske flåde.

Tankskibet "Morning Glory" havde hentet råolie for over 160 millioner kroner i havnebyen Es Sider uden om de libyske myndigheder, selv om disse havde truet med at angribe fartøjet.

Det var sent mandag på vej til det vestlige Indien,

- Både fra flåden og de revolutionære styrker omringede tankeren og har taget kontrol over den, siger flådens talsmand, Ayoub Qassem.

Hele episoden skyldes, at en bevæbnet protestgruppe i det østlige Libyen er begyndt at eksportere olie uden om regeringen i Tripoli. Gruppen havde afskibet den første sending olie fra Es-Sider.

Oprørerne havde i alt erobret tre havne.

Libyen har været præget af uro og interne magtopgør, siden Muammar Gaddafi blev væltet og dræbt i 2011.

Også Tripoli har været plaget af uro, blandt andet blev flere ministerier sidste år belejret. Stridigheder om olierigdommene i landet har forstærket frygter for, at Libyen igen synker ned i kaos og måske endda bliver splittet.

Parlamentets leder, som har stærkt udvidede beføjelser, har givet ordre til, at en specialdannet styrke inden for få dage skal tilbageerobre de havne, som er under oprørsgruppers kontrol.

Den libyske hær har forsøgt at gendanne sig selv efter diktatorens fald, men iagttager siger, at militserne, der kæmpede mod Gaddafi, er klart militært overlegne.

Niger har for få dage siden udleveret den afdøde Gaddafis søn Saadi Gaddafi til Libyen.Muammar Gaddafi blev væltet under opstanden i landet i 2011, hvorefter Saadi flygtede til Niger.

Libyen har siden forsøgt at få ham udleveret, og Interpol udsendte i 2012 en arrestordre, skriver BBC.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip