Libyens østlige parlament stemmer imod enhedsregering

Skrevet af admin

25/01/2016

Dagens topnyheder

Libyens internationalt anerkendte østlige parlament har stemt imod en ny FN-støttet enhedsregering, som har central betydning for at få løst landets politiske krise og væbnede konflikt.

89 af 104 tilstedeværende parlamentsmedlemmer i den østlige by Tobruk stemte ved en afstemning mandag imod enhedsregeringen, som blev foreslået af Libyens præsidentråd i sidste uge.

Et præsidentråd med base i Tunis, der er dannet i henhold til planen, har udnævnt i alt 32 ministre til den nye regering.

Libyen har haft to regeringer siden august 2014, da en militæralliance erobrede hovedstaden og etablerede sit eget parlament i Tripoli. Det tvang den internationalt anerkendte regering til at søge tilflugt i Tobruk.

De to stridende regeringer i Libyen sagde i december, at de var nået til enighed om en politisk løsning på konflikten i det urohærgede land, som har været i kaos, siden Gaddafis fald i 2011.

En del af den FN-mæglede aftale blev underskrevet i december i Marokko af lovgivere fra de to libyske parlamenter og andre politiske aktører.

Præsidentrådet skal fungere i en overgangsperiode på to år, indtil der kan vælges en ny lovgivende forsamling.

Iagttagere fremhæver, at en ny enhedsregering i Tripoli har stor betydning for kampen mod Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters