Libyens samlingsregering får grønt lys til magten

Libyen har taget endnu et skridt på vejen mod at få en reel regering til at lede landet, efter at det FN-støttede præsidentråd lørdag har opfordret libyske institutioner til at overdrage magten til en samlingsregering.

Samtidig anmoder rådet det internationale samfund om at stoppe ethvert samarbejde med rivaliserende magthavere, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Allerede i sidste måned pegede rådet, der har base i Tunis, på en samlingsregering, men godkendelsen og opbakningen til regeringen har trukket ud.

Ifølge præsidentrådet er der dog nu nok støtte til, at regeringsmedlemmerne kan trække i arbejdstøjet. Også selv om der ikke ligger en formel støtteerklæring på bordet.

I det østlige parlament (HOR), som holder til i Tobruk, er det endnu ikke lykkedes at hold en afstemning om den foreslåede regering.

Men ifølge præsidentrådet bakker et flertal af HOR's medlemmer op om samlingsregeringen, og der er derfor "givet grønt lys til at påbegynde arbejdet", lyder det ifølge BBC.

Libyen har haft to regeringer siden august 2014, da en militæralliance erobrede hovedstaden og etablerede sit eget parlament i Tripoli. Det tvang den internationalt anerkendte regering til at søge tilflugt i den østligt beliggende by Tobruk.

De to stridende regeringer - den rivaliserende regering har base i Tripoli - har kæmpet om magten i det urohærgede land, som har været i kaos siden Muammar Gaddafis fald.

Det konfliktramte Libyen har samtidig givet den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) gunstige forhold til at brede sig i landet.

Det er ifølge Reuters uvist, hvornår en samlingsregering vil kunne flyttes til Tripoli, hvor sikkerhedssituationen fortsat er uholdbar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip