Libyer er anholdt for politidrab i London begået i 1984

Britisk politi har anholdt en libysk mand for tilbage i 1984 at have dræbt en kvindelig betjent, Yvonne Fletcher, under et dramatisk skyderi ved Libyens ambassade i London.

Fletcher var 25 år, da hun blev ramt af skud fra ambassaden. Det skete, mens der ude på gaden var en demonstration i gang mod diktatoren Muammar Gaddafi.

Fletcher holdt øje med demonstrationen og stod med ryggen til ambassaden, da hun blev ramt af et skud inde fra bygningen.

10 libyere ude på gaden, som demonstrerede mod Gaddafis regime, blev ramt af skuddene, men overlevede. Politiet mente dengang, at to våben blev brugt til at skyde: En pistol og et automatvåben.

Skyderiet udløste en stor diplomatisk krise, fordi de britiske myndigheder mente, at det var et bevidst drab på en betjent.

Efter en 11 dage lang politibelejring blev 30 personer på den libyske ambassade udvist af landet.

- Dette er den første betydelige anholdelse i denne efterforskning, siger Richard Walton, der leder politiets terrorberedskab i London.

Ifølge Walton er det en mand i 50'erne, som er blevet anholdt i det sydøstlige England. Han er sigtet for mord og hvidvaskning af penge.

En libysk kvinde og en libysk mand, der er i 40'erne og 30'erne, er også anholdt. De er sigtet for hvidvaskning af penge.

Anholdelserne er gjort mulige, efter at nye oplysninger er kommet frem efter Gaddafis fald i 2011. Det har blandt andet betydet, at politiofficerer fra London syv gange har kunnet besøge Libyen siden Gaddafis død.

- Den dag, Yvonne blev skudt, forbliver en af de mest triste og mørke dage i britisk politis historie, siger Walton.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip