"Licens Lars" dømt for at sælge hash fra politikeres Facebook-sider

Dommen faldt for at overtræde racismeparagraffen, § 266b, ved at håne pædofile og kristne i et debatindlæg. For besiddelse af euforiserende stoffer - joints, som han forsøgte at sælge til 20 kroner stykket via blandt andre Morten Bødskov (S) og Tom Behnkes (K) Facebook-sider. Samt for overtrædelse af straffelovens § 131 ved at udgive sig for at være sin egen advokat og referere fra lukkede retsmøder.

»Jeg synes faktisk, at det er en relativt mild pris at betale for at kæmpe for basale frihedsrettigheder. Jeg havde frygtet, at det blev en ubetinget fængselsdom, som anklageren havde krævet,« siger Lars Kragh efter dagens retsmøde.

Den tidligere betjent blev landskendt som »Licens Lars«, da han i 2009 satte sig op mod licens-systemet. Senere erklærede han, at han kiggede den anden vej, når han som betjent mødte folk med narkotika på sig. Det var tæt på at koste ham jobbet, men inden det kom så vidt, forlod han selv politiet.

Mandag skulle han have været i retten, tiltalt for seks forhold, men mødte aldrig op. Derfor blev han torsdag aften anholdt på sit nuværende arbejdsplads som dørmand. »Jeg møder ikke op, fordi jeg synes, at det er illegitim retssag,« forklarer Lars Kragh Andersen til bt.dk.

Han kalder forløbet ’underligt' - at gå fra forhenværende betjent til indsat.

»Det er da mærkeligt pludselig at sidde låst inde i en celle. Informationsniveauet har været lavt, men det har været okay, og det er en pris, jeg gerne betaler for at kunne kæmpe for flere frihedsrettigheder. Dommen afskrækker mig i hvert fald ikke. Jeg fortsætter min aktivisme,« siger Lars Kragh Andersen.

Lars Kragh Andersen skal betale sagens omkostninger, som han endnu ikke ved, hvad løber op i.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip